تبلیغات متنی
آزمون علوم پایه دامپزشکی
ماسک سه لایه
خرید از چین
انجام پروژه متلب
حمل خرده بار به عراق
چت روم
ایمن بار
Bitmain antminer ks3
چاپ ساک دستی پلاستیکی
برتر سرویس
لوله بازکنی در کرج
روانشناسی به زبان ساده با مهتاب محمدی
روانشناسی به زبان ساده با مهتاب محمدی
روانشناسی
: : : :
درباره ما
روانشناسی به زبان ساده با مهتاب محمدی امیدوارم مطالبی که می ذارم مفید باشه
موضوعات مطالب
آمار و امكانات


تعداد آنلاین : 0
بازدید امروز : 1
بازدید دیروز : 0
بازدید هفته : 2
بازدید کل : 2832
کل مطالب : 177
نظرات : 0
اضافه كردن به علاقمندی ها
خانگی سازی
ذخیره صفحه
آرشيو مطالب
خبرنامه

 

 همسو با آمارهای عمومی منتشر شده درخصوص گستردگی شیوع بیماری‌های روانی در کشور، آمارهای ارائه شده از سوی سازمان ورزش و جوانان نشان می‌دهد که «افسردگی شایع‌ترین اختلال روانی میان نسل جوان کشور است».

این را محمدتقی حسن‌زاده رئیس مرکز مطالعات وزارت ورزش و جوانان می‌گوید که البته به گفته او میزان افسردگی در بین دختران بیشتر از پسران است. پیش از این نیز آمارهای ارائه شده جهانی نشان می‌داد ابتلای زنان به افسردگی تا دو برابر بیش از مردان است اما در گزارش انجمن روان‌شناسی ایران آمده است که سهم زنان ایرانی از این اختلال روانی، سه تا چهار برابر بیشتر از حد معمول است. استاندارد افسردگی زنان، بین پنج تا هفت درصد است اما با ارقام اعلام شده بین ۱۵ تا ۲۸ درصد زنان ایرانی افسرده‌اند. با یک حساب سرانگشتی، می‌توان افسردگی را خطری جدی تلقی کرد چرا که زنان نیمی از جامعه را تشکیل می‌دهند و علاوه بر آن، به‌طور مستقیم تربیت کودکان را نیز در خانواده بر عهده دارند.

به گفته مهناز حاجلو کارشناس ارشد روان‌شناسی بالینی و مولف بیش از ۲۰ جلد کتاب در زمینه‌های گوناگون روانشناختی و روان درمانی: «فرزندان مادران افسرده، هم در زندگی شخصی و هم در زندگی اجتماعی خود دچار مشکلاتی خواهند شد.» آخرین نرخ شیوع اختلالات روانی که در میان زنان، ۲۶ درصد و در میان مردان ۱۵ درصد اعلام شده است، نشان می‌دهد زنان با اختلافی یازده درصدی بر سکوی نخست ابتلا به افسردگی در کشور ایستاده اند!

هر غصه‌ای، افسردگی نیست

به گفته حاجلو«افسردگی یک بیماری خلقی است. اختلالات خلقی طبقه‌بندی متفاوتی دارد اما چیزی که باعث می‌شود افسردگی به عنوان یک بیماری خلقی برچسب بخورد مجموعه‌ای از علائم است؛ بی‌حالی، سستی، فقدان انرژی، احساس گناه یا احساس بی‌ارزشی از علائم افسردگی است. کم شدن اعتماد به نفس، تغییر در وزن و وضعیت اشتهای فرد یا وضعیت خواب بی‌عزتی یا از دست دادن علائمی مثل شوق زندگی که فرد پیش از ابتلا داشته نیز در همین گروه قرار می‌گیرد. گاهی شدت افسردگی به حدی است که فرد به مرگ فکر می‌کند و احتمال خودکشی وجود دارد. روان‌شناسان می‌گویند برای بررسی افسردگی، فرد باید پنج علامت از این علائم را در یک مدت زمان مشخص دارا باشد و البته مهم‌ترین شرط آن است که این علائم به عملکرد اجتماعی، تحصیلی، کاری، خانوادگی و… اثر منفی وارد کرده باشد.»

کدام زنان افسرده ترند؟

دکتر سیما فردوسی روان‌شناس در این باره می‌گوید: «سن افسردگی زنان خانه دار معمولا از سن ۳۷ سالگی به بعد است که به‌دنبال بروز علائم یائسگی تشدید می‌شود، اما در حالی که زنان طبقه متوسط تا ۶ درصد مبتلا به افسردگی می‌شوند، ۲۳ درصد از زنان کارمند در چاه این اختلال روانی اسیر هستند زیرا زندگی آنها سرشار از فشار و اضطراب است.»

به گفته دکتر فردوسی «زن حساس‌تر و عاطفی‌تر از مرد است و وقتی مجبور می‌شود دوشادوش مرد برای تامین مایحتاج زندگی و ازدواج و اشتغال کار کند، فشار اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی، روحی و روانی شوهر و فرزندان را در خانه و در جامعه تحمل کند، بیشتر در معرض افسردگی قرار می‌گیرد.» او می‌گوید: «در برخی مناطق از کشور به دلیل رفتارهای بد خانواده و سنت‌های نادرست، برخورد مناسبی با زنان نمی‌شود و میزان افسردگی زنان در این مناطق بیشتر است. اما این موضوع در شهرها حتی شهرهای توسعه یافته نیز دیده می‌شود.وقتی زن باید با حداقل درآمد شوهر مدیریت خانه را به نحو احسن انجام دهد و هرگونه رفتاری را از سوی شوهر یا فرزندان و اطرافیان تحمل کند و سنگ صبور همه باشد اما در مقابل هیچکس به حرف او گوش ندهد، معلوم است که افسردگی در بین این قشر بیشتر می‌شود.»

ضعف مهارت ارتباطی؛ یک عامل مهم

اما در مقابل، مهناز حاجلو کارشناس ارشد روان‌شناسی بالینی و مولف بیش از ۲۰ جلد کتاب در زمینه‌های گوناگون روان‌شناختی و روان درمانی عامل افسردگی زنان را ضعف مهارت‌های ارتباطی می‌داند. او در گفت‌وگو با تهران امروز می‌گوید: «کسی که حجم زیادی از استرس در نتیجه فقدان کسی یا چیزی را تحمل می‌کند احتمال ابتلا به افسردگی دارد. مثلا سقط جنین یا از دست دادن همسر که در این حالت اگر فرد مهارت مدیریت بر هیجانش را نیاموخته باشد مثل کامپیوتری که هنگ می‌کند، زانو به زمین می‌زند، کمرش خم می‌شود و در چاه عمیق افسردگی گرفتار می‌شود.»

زندگی مدرن، انسان‌ها را افسرده‌تر می‌کند

او ادامه می‌دهد: «اختلالات افسردگی یا درون زاد هستند یا برون زاد. عوامل درون زاد شامل زمینه ژنتیکی فعال و اختلالات هورمونی است. کسی که در خانواده‌اش سابقه اختلال خلقی وجود دارد نسبت به افرادی که این سابقه فامیلی را ندارند احتمال بیشتری در ابتلا به افسردگی دارد. عامل دیگر تغییر در میزان بعضی از هورمون‌ها و انتقال‌دهنده‌های شیمیایی- عصبی مغز است. دانشمندان ثابت کرده‌اند این مواد می‌توانند در بروز اختلالات خلقی تاثیرگذار باشند. البته ما نمی‌توانیم نتیجه‌گیری کنیم کسی که ژن فعال افسردگی دارد، افسرده می‌شود. بلکه مجموعه‌ای از عوامل سبب افسردگی می‌شود. مثل سطح استرس‌هایی که در زندگی تجربه می‌کنیم.»

او می‌گوید: «ساختار جامعه ما مردسالار است و ما نمی‌توانیم منکر آن شویم. نوع تبعیضی که پدران و مادران بین فرزندان می‌گذارند در شکل‌گیری شخصیت آنان موثر است. این امربه دلیل ندانستن و پایین بودن سطح آگاهی است. علاوه بر فرهنگ حاکم بر کل کشور، خرده فرهنگ‌هایی نیز در کشور وجوددارد که می‌توان گفت در هر فامیل نسبت به فامیل دیگر متفاوت است. همین خرده فرهنگ هاست که گاهی نگاه به زن در آن ارزشی نیست.» به گفته حاجلو، زندگی شهری در دنیای مدرن امروزی، در کنار پیشرفت تکنولوژی و تلاش هر روزه برای داشتن زندگی مادی بهتر سبب می‌شود تا انسان‌ها بیشتر به چاه افسردگی سقوط کنند. به ویژه آنکه زنان حساس‌ترند، از این رو احتمال بیشتری برای لغزیدن پایشان و سقوط آنها به چاه افسردگی وجود دارد. انگار افسردگی در هر لحظه در کمین زنان ایرانی نشسته است تا سایه سیاهش را بر زندگی آنان بگستراند و آنها باید هر روز برای درامان ماندن از سایه سیاه این اختلال روانی برنامه‌ریزی کنند. سایه سیاهی که گسترده شدنش می‌تواند کمر یک زندگی را خم کند.

منبع: تالار وانشناسی و مشاوره آنلاین ازدواج خانواده تحصیلی همیاری ایران - دختران ایرانی افسرده ترند

 


برچسب ها : دختران ایرانی، افسرده,

امتیاز : 4 | نظر شما : 1 2 3 4 5 6
ارسال شده توسط Dr. mohammadi در تاریخ شنبه 21 ارديبهشت 1398 |

 

سارا:

سلام.اوقات بکامتون.دختری ۳۰ ساله م ۵ ساله ک با پسر مورد علاقم دوستم .تو این مدت میدونستم با دیگران رابطه داره این موضوع برای من خیلی دردناکه از طرفی عاشقانه دوسش دارم و نمیتونم ازش جداشم.بارها سعی کردم ک فراموشش کنم اما هر دفعه میرم سراغش. دوستم داره و منو بلاتکلیف نگه داشته هر دفعه ک ازش میخام تکلیفم مشخص کنه میگه برو دنبال زندگیت.اما با دست پس میزنه با پا پیش میکشه.این دفعه آخر گفت رفتارمونو با هم اصلاح کنیم.گفت دیگه بهم دروغ نمیگه.گفت دیگه با کسی رابطه نمیگیره. اما بازم رابطه داشت با دیگری.منو بلک میکنه ک راحت ب دوستای دخترش برسه.الان چیکار کنم که دوباره نرم سمتش و بتونم شعله عشق و خاموش کنم تو وجود خودم‌.
با تشکر

مشاور:

با سلام خدمت شما دوست عزیز
دقت کند که شما ۵ سال از زندگیتان را برای فردی گذاشته اید که می دانستید به رابطه با شما پایبند نمی باشد و هدف خاصی از این رابطه ندارد و این بیشتر وابستگی می باشد تا دلبستگی چون دلبستگی سازنده و دو طرفه می باشد .
۱٫ این آقا چند سال دارند؟
۲٫ معیارهای شما برای انتخاب ایشان چیست؟
۳٫ فکر می کنید ایشان اگر با شما ازدواج کنند این رفتارهای خود را ترک می کنند؟
۴٫ هدف شما از این رابطه چیست؟
۵٫ رابطه شما با خانواده و دسوتانتان چگونه می باشد؟
۶٫ رابطه جنسی بین شما وجود دارد؟

سارا:

۳۷ ساله هستن. خانواده دوسته و برای رفاه خانوادش تلاش میکنه .قدرت درک بالای داره . تکیه گاه خوبی برای خانوادش .قوی و مقتدر .نمیدونم ترک کنه اما اراده خیلی خوبی برای انجام دادن یا ندادن کارها ی ک میخاد داره.هدفمون از اول ازدواج بود.رابطه جنسی نداشتیم.

مشاور:

دوست عزیز دقت کنید که بیان هدف ازدواج از یک رابطه دارم اما در جهت آن هیچ تلاشی نمی کنم و به این رابه نیز تعهد ندارم یک صحبت برای نگه داشتن شما در یک رابطه اشتباه می باشد بهتر است دقت کنید که این قرارها نیاز است که با عملکرد نیز همراه باشد تا شما بتوانید به آن اعتماد کنید.
ایشان با رفتارهایشان نشان میدهند که این رابطه را در حد دوستی نیز قبول ندارند چون تعهدی به آن ندارند و هر زمان که بخواهند از آن خارج می شوندو شما با خیالپردازی هایی که در مورد ایشان داشته اید این رابطه راب رای خودتان بزرگ کرده اید .
بهتر است سعی کنید در کنار احترام به احساساتی که تجربه کرده اید واقعیت های موجود را نیز بررسی کنید و با احترام و صحبت از این رابطه خارج شوید و به خودتان فرصت پذیرش بدهید.

سارا:

دقیقا خاست من هم همینه .ی راهکار برای اینکه دوباره سراغش نرم زمان دلتنگی یا اینکه اگه دیدمش چطور پا روی دلم بزارم و برای ایشون سنگدل بشم. متشکرم ک با حوصله و انرژی وقت میزارید

مشاور:

بهتر است با ایشان صحبت کنید و بیان کنید که مایل به ادامه این رابطه نیستید و بعد سعی کنید به خودتان فرصت بدهید اگر دلیل کافی برای قطع این ارتباط داشته باشید با گذشت زمان و داشتن برنامه برای رسیدن به دیگر اهدافتان می تواند به مرور از این وابستگی بکاهید و امکان برگشتتان به این رابطه کاهش می یابد .
بهتر است سعی کنید حقیقت ها موجود در رابطه را بررسی کنید تا بتوانید بهتر تصمیم گیری داشته باشید

منبع: مشاوره آنلاین مرکز مشاوره خانواده


برچسب ها : دوست دختر, دوست پسر, مورد علاقه, عاشق, با کسی دیگر رابطه داشتن,

امتیاز : 3 | نظر شما : 1 2 3 4 5 6
ارسال شده توسط Dr. mohammadi در تاریخ سه شنبه 29 مرداد 1398 |

 

یلدا:

با سلام
دختری ٢٢ساله هستم خواستگاری طلبه دارم که خودم با ازدواج با ایشان موافقم اما اعضای خانوادم زیاد راضی نیستن چون خانواده ما خیلی مذهبی نیست پدرم سکوت کرده و جواب قطعی رو به خودم واگذار کرده و برادر ٢٧ساله و خواهر ٣٠ساله ام مدام منو از ازدواج با ایشون منع میکنن چون بر این عقیده هستن که با عرض معذرت نمیتوان به طلبه ها برای زندگی اطمینان کرد چون دائم باید ترس از ازدواج دوباره ایشان داشته باشی و من به خاطر سن کمم میتونم در آینده خواستگارهای بهتری داشته باشم. وضعیت مالی ایشون در سطح بالاتری از خانواده ماست و فقط این موضوع کمی منو آزار میده. ممنون میشم که کمکم کنید چکار کنم.

مشاور:

سلام. وضعیت بالاترین دارند و چون پسر هستند مشکلی نداره ولی آیا از نظر عقیده های دینی دیدگاه یکسانی دارید؟

یلدا:

بله حس میکنم که ایشون ازمن مذهبی ترهستند و همین مذهبی بودن دلیل انتخاب ایشونه. ولی خانواده خودم زیاد مذهبی نیستن.

منبع: مشاوره آنلاین مرکز مشاوره خانواده


برچسب ها : دختر, ازدواج, طلبه, عشق و علاقه, مخالفت خانواده,

امتیاز : 4 | نظر شما : 1 2 3 4 5 6
ارسال شده توسط Dr. mohammadi در تاریخ سه شنبه 29 مرداد 1398 |
عناوین آخرین مطالب ارسالی
همسر معتاد
اعتیاد زنان توانمندی های آن ها را افزایش می دهد
رفتار با کودک در سنین مختلف چگونه باید باشد؟
افزایش مسئولیت پذیری در کودکان با ترفندهای باورنکردنی متخصص کودک
آموزش دوستیابی در مدرسه | راهکارهایی عالی برای والدین و مربیان
نکات تربیتی فرزندان و آموزش والدین، نکات اصلی در پرورش کودکان
عفونت گوش در کودکان
نشانه های سلامت نوزاد | چگونه از سلامت نوزاد خود باخبر شویم؟
علت و درمان لجبازی کودکان
ترس از مدرسه را به اشتیاق از مدرسه تبدیل کنید
روش های معجزه آسا و کاربردی کنترل اضطراب
درمان شناختی رفتاری افسردگی
درمان شکست عشقی بدون رنج کشیدن
شکست عشقی
خانواده های ترکیبی یا خانواده ناتنی | پیشنهاد مشاور چیست؟
فرزندان ازدواج موقت | راه حل مشکل شناسنامه چیست؟
چک کردن گوشی همسر | گوشی همسرم را چک کنم یا نه؟
کوکائین – کریستالی عجیب – عوارض و فواید مصرف کُک
روش های حفظ سلامتی در طول زمستان
افراد تنبل به چه نحوی می توانند به یک وضعیت سلامتی بهتری دست پیدا کنند
صفحه قبل 1 صفحه بعد